Založ si blog

Dopravné značky na Slovensku už majú byť aj v maďarčine. Koľko nás to bude stáť? „Iba“ 1 milión eur? Alebo viac?

Na Slovensku sa chystajú veľké novinky! Dopravné značky, konkrétne nazývané šípové smerníky, patriace do skupiny orientačných značiek a označujúce miesto a smer odbočenia k vyznačeným cieľom, už po novom majú byť uvedené aj v jazyku národnostných menšín. Áno, áno! Ešte viac maďarských nápisov na slovenských cestách, ešte viac! Matica slovenská  mlčí. Slovenské politické strany, ktoré sa hlásia k vlastenectvu mlčia. Vlastenci a ľudia, ktorí o sebe hovoria, že sú vlastencami mlčia. Pretože vraj nechceme rozdúchavať národnostné vášne. Ochrana slovenčiny ako štátneho jazyka Slovenskej republiky je rozdúchavanie národnostných vášní? Alebo nebodaj je to aj prejav xenofóbie a šovinizmu? Nadraďujeme národnostné menšiny nad slovenský národ. Prispôsobujeme sa ich protislovenským požiadavkám, len aby sme neboli označení za netolerantných slovakizátorov. Nevytvárame štát pre Slovákov a národnostné menšiny, ktoré by mali okrem svojho jazyka ovládať aj slovenčinu (štátny jazyk štátu v ktorom žijú), ale my tu už tvoríme protislovenský štát, nie pre Slovákov, ale len pre národnostné menšiny! A mimochodom, nie je ovládanie štátneho jazyka, všade vo svete akýmsi štandardom? Myslím si, že ani príslušníci maďarskej národnostnej menšiny, by nemali byť nadšení z takéhoto zákona. Tento zákon totiž Maďarov stavia do pozície zakomplexovaného národa, ktorý si musí riešiť svoje komplexy s tým, že si označkuje územie cudzieho štátu nápismi v jeho jazyku, v maďarčine.

Že práveže ja som tu ten zakomplexovaný? Som len zakomplexovaný Slovák so stredovekým myslením, ktorý nenávidí národnostné menšiny žijúce na Slovensku? Ak zakomplexovaného Slováka, nenávidiaceho národnostné menšiny charakterizuje boj za ochranu slovenčiny a za ochranu národnoštátnych záujmov a snaha o budovanie slovenského vlastenectva a tiež bezproblémová komunikácia aj s príslušníkmi národnostných menšín, tak potom ním skutočne som (komunikácia s príslušníkmi národnostných menšín, samozrejme, pokiaľ druhá strana ovláda slovenčinu, lebo bez nej by sme sa asi ťažko dohovorili, áno, viem aj po anglicky, ale tento jazyk nerád používam v rozhovoroch s občanmi Slovenska a tiež len pokiaľ mi dotyčná/ný v každej tretej vete neoznámi, že by sa už mohlo obnoviť Uhorsko a Slováci by mali byť pomaďarčení (áno, snívať môžeme, všetci o niečom snívame) a aké neprávosti vraj napáchali Slováci voči Maďarom, po zániku Uhorska).

S našim charakteristickým a stále aktuálnym postojom, známym už z čias príchodu Maďarov na dávne územia Slovenska, ktorý je taký, že: „Národné otázky ma nezaujímajú. Nejako bolo, nejako bude.“ V dnešných dňoch by sme k tomu mohli doplniť aj: „A ešte ma zaujíma, kedy budem zarábať aspoň 5000 eur mesačne (najlepšie bez akejkoľvek psychickej alebo fyzickej námahy) a kedy už dostavajú tú diaľnicu z Bratislavy do Košíc.“ Nech sa tu aj začne s vyvražďovaním Slovákov. „Vraj začali vraždiť Slovákov. No, čo už. Ale, kedy už konečne dokončia tú diaľnicu?!“ Niekto nám vezme tretinu nášho územia? „Tak, nedá sa nič robiť, nejako to prežijeme. A diaľnica? Bude už?“ Nebuďte vzťahovační, teraz nenarážam na to, že by toto išli robiť Maďari, ale myslí sa tým hociktorý národ. Takže, nech cudzie národy vraždia Slovákov, nech nám berú územia, nech sa vyklčujú všetky lesy, nech sa zastavajú celé Tatry, nech sa vybudujú lanovky na každý jeden slovenský štít a postavia sa tam The best happy Slovak mountains restaurants, hlavne, nech už je dokončená tá diaľnica.

 

Čo tam po územných stratách, hlavne, aby už bola dokončená diaľnica z Bratislavy do Košíc

 

Ja pritom nie som žiadny pózer, vážení. Bijem na poplach vždy, keď sa na Slovensku robia akékoľvek kroky proti Slovákom. Ohradil som sa aj voči predchádzajúcim protislovenským výpadom rôzneho typu, napríklad v týchto článkoch: https://filmstudio.blog.pravda.sk/2018/09/08/madarizacia-slovenska-pokracuje/, https://filmstudio.blog.pravda.sk/2015/10/07/rtvs-ide-opat-vzdavat-uctu-true-shtoor-ou-yea-come-on/, https://filmstudio.blog.pravda.sk/2015/03/05/europsku-uniu-ovladli-usa-a-ttipujem-ze-bude-este-horsie/, https://filmstudio.blog.pravda.sk/2014/08/11/made-in-czecho-slovakia-je-spat-trikrat-hura-alebo-aj-nie/, ako aj v mnohých iných. Vlastne väčšina článkov v tomto blogu je vlastenecky orientovaná, K a K štúdio je totiž popredným (skutočne) vlasteneckým blogom na Slovensku (nie som namyslený, uvedomujem si, že je popredným zrejme kvôli tomu, že blogov s podobným zameraním je v našom štáte minimum a nie preto, že je neuveriteľne skvelý, aj keď snažím sa zo všetkých síl, aby taký bol!!!) A ak dovolíte, tak aj naďalej budem prinášať vlastenecky orientované články. Z každej strany predsa počúvam, akú tu máme slobodu, že každý si môže slobodne vyjadriť svoj názor. Inak, teraz nebudú protesty? Nebudú, však? Za národné veci sa tu už v zásade neprotestuje, v rámci udržiavania dobrých vzťahov so susednými štátmi. Zase, týmto sa nevysmievam z akýchkoľvek protestov, nech si každý protestuje za čo chce a proti čomu chce. Treba spomenúť, že rovnako mlčky, ako na tieto plány s novými tabuľami s maďarskými nápismi, sa prizeráme aj na ďalšie formy maďarizácie Slovenska. Nereagujeme na množiace sa sochy protislovenských osobností v našich obciach, pamätníky, ktoré pripomínajú (často vymyslené) veľké krivdy, ktoré vraj napáchal slovenský národ voči svojim národnostným menšinám. Ak príslušník niektorej národnostnej menšiny nabudúce povie, že nesúhlasí s vyvesovaním slovenských vlajok a slovenských zástav, tak ich proste hneď zvesíme! A na budovy úradov, štátnych orgánov, polície, hasičov a na ďalšie, vyvesíme to, čo nám poradí on!

Protestné hlasy voči novým maďarským tabuliam nepočuť ani od pragmatických strážcov slovenského rozpočtu. Veď tie srandy v podobe nových dopravných značiek s maďarskými nápismi budú predsa niečo stáť. Pomôžme si dostupnými údajmi z minulej vlny pribúdania maďarských nápisov, ktorá sa prehnala Slovenskom od roku 2018. Vtedy sa Maďari neoficiálne dostali z pozície národnostnej menšiny na pozíciu štátotvorného národa Slovenska. Tabule s názvami obcí a miest v maďarčine sú už odvtedy napísané rovnako veľkým písmom, ako tie v slovenčine. Nitriansky samosprávny kraj vtedy musel vymeniť 686 tabúľ, ktoré označujú začiatok a koniec obce v maďarskom jazyku. Vyšlo ho to na približne 71 220 eur. V Trnavskom samosprávnom kraji výmena 470 tabúľ stála okolo 47 000 eur. Maďari žijú hlavne v piatich krajoch Slovenska. Ak by aj v ďalších krajoch, kde žije táto menšina vynaložili na toto opatrenie podobné peniaze, teda v priemere 59 110 eur, stálo by nás to cca 300 000 eur. Pritom tabule (šípové smerovníky), ktoré označujú miesto a smer odbočenia k vyznačeným cieľom sú v priemere minimálne 3-krát väčšie, ako tie, na ktorých je napísaný názov obce. Tak aký bude účet za túto novotu? Okolo 1 milióna eur? O niečo menej? Alebo oveľa viac? Môžem len približne tipovať, keďže neviem, koľko je takých tabúľ, priznám sa, že som ich nebol osobne rátať („vtipná“ vsuvka, veď viete). Treba si tiež uvedomiť, že sa budú osádzať aj tabule v rusínčine, aj keď zákon bol vytvorený primárne pre Maďarov a Rusínov odtiaľ nemohli vyškrtnúť, pretože aj oni sú národnostná menšina a takto im navyše ešte aj nechcene poslúžia na tie reči, že: „To sa nerobí len pre Maďarov! Ale pre všetky národnostné menšiny žijúce na Slovensku!“ Veď „samozrejme“, „samozrejme“. A obcí v ktorých sa používa rusínčina je len zanedbateľný počet. Tam si ani nepotrpia na označenie názvov obcí v rusínčine, pretože podľa prieskumu používania rusínskeho jazyka v obciach so zmiešaným obyvateľstvom má dopravnú značku s označením obce v jazyku Rusínov len v 29,4 % obcí. Označenie obecného úradu v rusínčine mala v čase realizácie prieskumu len jediná jedna rusínska obec. Nehovoriac už ale o tom, že na takúto zbytočnosť, akými je povinnosť zo zákona všetko označovať aj v jazyku národnostnej menšiny, na túto šouku pár ľudí, by nebolo hodné minúť ani cent. Či tá úprimná radosť pár jednotlivcov, ktorých toto poteší, je na nezaplatenie?

 

Dopravné značky v maďarčine, na území Slovenska, za asi až 1 milión eur, potešia pár ľudí. To je skvelá investícia, však?

 

Chcete mať informácie o nových článkoch K a K štúdia ako prví?

Pridajte sa na Facebook stránku K a K štúdia.

Vakcína je sloboda! Vakcína je mimoriadne účinná! Vakcína je vysoko bezpečná! Dajte sa urýchlene zaočkovať!

20.06.2021

Upozorňujem, že nikoho o ničom nepresviedčam. Ak chcete, dajte sa zaočkovať, ale nenúťte aj ostatných… Aj tak zrejme, aj po tomto upozornení, budem určitou skupinou ľudí označený za nevzdelaného dezoláta. Čo na tom, že čítam hlavnoprúdové (mainstreamové) i alternatívne médiá. Prečítam si Denník N, rovnako ako aj Hlavný denník a poctivo si informácie overujem [...]

Slovensko postúpilo do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji. Zhodnotenie, pseudovlastenci, reakcie politikov. Neuveríte, čo na to povedal Matovič

02.06.2021

Tak, 21. mája 2021 sa začali tohoročné majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. To ste netušili, že nie? Po pandemickej prestávke v roku 2020 a posledných majstrovstvách v roku 2019, ktoré sa odohrali na Slovensku a na ktorých náš štát obhájil svoje už tradičné 9. miesto, čo asi nie je nič moc, ale aj tak lepšie, ako obhajovať nejaké 14. miesto, (pesimista sa hrá na [...]

Barbora Brhlová – normálne dievča, žiadna namyslená pipina

01.02.2021

Barbora Brhlová, včera zverejnila na svojom Facebooku video. Hovorí v ňom, že je dcéra Petra Brhela, nie toho veľkého podnikateľa, ale jeho brata. Že pre mnohých je vinná už len preto, ako sa volá. Jej otec Peter Brhel je podľa jej slov obvinený z toho, že údajne pred piatimi rokmi zobral úplatok 10 000 eur, nie milión eur, ako písali niektorí novinári. Hovorí o tom [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

kakstudio

www.facebook.com/pages/K-a-K-… filmstudio.blog.pravda.sk filmstudio.webgarden.cz www.enigma.sk/profil/kakstudio K a K štúdio vzniklo v roku 2006. V prvopočiatkoch sa venovalo natáčaniu amatérskych filmov, od roku 2009 pôsobí aktívne už len na internete. Činnosťou je písanie komentárov/kritík k slovenským filmom, seriálom, ale aj kritík z iných oblastí života. Sporadicky sa zaoberá prinášaním rozhovorov a promo akcií. Z dielne K a K štúdia je taktiež humorný seriál: Všetko je problémom, ktorý ma ambíciu vyjsť aj knižne. Domovskou stránkou K a K štúdia, je od roku 2007 web stránka: filmstudio.webgarden.cz. Okrem toho pôsobí aj na: enigme, facebooku a od 5.2.2013 aj na blogu: filmstudio.blog.pravda.sk/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 329936x
Priemerná čítanosť článkov: 5689x

Autor blogu

Kategórie