Založ si blog

Európsku úniu ovládli USA. A TTIPujem, že bude ešte horšie. . .

Radi nakupujete poľské potraviny? Však prečo by aj nie, že? Sú lacné a obchodné reťazce (alebo aj samotné obaly týchto produktov) zhodne tvrdia, že aj kvalitné a čerstvé. No nekúpte to! A možno si pri potulkách po tých veľkých zahraničných obchodných domoch, po ktorých mnohí z vás za komunizmu tak túžili a ktoré sú dnes už skutočnosťou (tomu sa hovorí splnený slovenský sen), spomeniete, že: „Ej bisťu, veď minule sa mi pokazila tá a tá vecička, idem ju ja rýchlo kúpiť.“ A tak sa s nákupným vozíkom plným poľských fajnôt a dobrým pocitom na duši doteperíte do oddelenia elektroniky, kde máte vďaka úžasnej globalizácii možnosť zaobstarať si rýchlovarnú kanvicu alebo tlačiareň,…:s nápisom High quality – Made in China, ktorá v rámci vedeckého pokroku vydrží zase o niečo kratšie, ako tá, ktorú ste používali predtým.

Zvykli ste si už na špičkovú poľskú, nemeckú a čínsku kvalitku? A neveríte, že existuje ešte niečo kvalitnejšie? Tak to mám pre vás megaprekvapenie – existuje! A úžasnou spávou je, že o chvíľu budú tieto ešte super-duperskejšie výrobky dostupné aj v „našich“ obchodoch (rozumej – zahraničných obchodných domoch pôsobiacich na Slovensku). A že odkiaľ k nám prídu tieto šmejdy, pardón, vlastne mňamky? Vezmite ďalekohľad a pozrite za oceán. Áno, vážení. Krajina neobmedzených možností, USA, už čoskoro aj vo vašom hypermarkete!!! Tak poďme na to! Vytiahnite z tej vašej FAKE-ovej kabelky (páni z tašky) smartfón, napíšte svojim BFF, že dnes na tú GARDEN PARTY plnú CELEBRÍT neprídete, nech si nájdu inú BABYSITTERKU, lebo práve ste sa dozvedeli takú skvelú MESSAGE, z ktorej ste celá/ý HAPPY a ktorú v rámci eufórie musíte zdieľať a LIKE-ovať na sociálnych sieťach minimálne do polnoci (dobrá rada nad zlato: v prípade, že poznáte viac anglických výrazov, ako tie, ktoré sú zvýraznené, nebojte sa nimi nahradiť ešte viac slovenských slovíčok – aby ste boli ešte coooooooooooolovejšia/í).

TTIP – presne tieto štyri písmená, ak dobre TTIPujem, nám všetkým zmenia život. Pod touto skratkou sa totižto skrýva dohoda o voľnom obchode medzi EÚ (ktorá by sa už dnes mohla premenovať na PseudoEÚ, keďže nie je nič viac ako len poslušným psíkom Spojených štátov amerických) a USA, ktorá na európsky trh prinesie americké geneticky modifikované produkty, kuratá oplachované chlórom a zníženie už i tak benevolentných potravinových zákonov EÚ. Môžeme sa vytešovať, veď všetci zainteresovaní politici tvrdia, že TTIP nám prinesie nesporné výhody:

1. Zvýši sa konkurencia na trhu (teda pod prívalom výrobkov z USA zanikne už aj tých pár zvyšných slovenských podnikov, ktoré sa vyhli odkúpeniu a následnej likvidácii pod taktovkou zahraničných investorov – po našom vstupe do EÚ).

2. Ľudia budú môcť nakupovať tovary ešte lacnejšie ako doteraz (teda ešte väčší humus ako doposiaľ).

3. Treťou, zamlčovanou výhodou spomínanej dohody o voľnom obchode je zvýšenie príjmov farmaceutických spoločností, keďže po väčšom objeme karcinogénnych látok a GMO v potravinách, bude priamo narastať aj počet rakovinových ochorení.

člá 12.2.2015 05

Strýčko Sam nám už čoskoro rozdá svoje darčeky…

Znepokojujúcim faktom je, že slovenskí občania o hrozbách TTIP v globále vôbec netušia, avšak ešte znepokujúcejšie je zistenie, že aj keby o všetkých smrtiacich chápadlách tohto superbiznisu bohatých vedeli, nemali by najmenšiu potrebu proti nim bojovať. Hlavní aktéri a propagátori dohody by v rámci propagačných akcií vybľakovali niečo v zmysle: „Ľudia, bude lacnejšie!“ A obyvatelia ženúci sa za bohatstvom by práveže boli ešte radi a po tomto ozname, nevnímajúc poznámku pod čiarou dopísanú aktivistami proti zvrátenosti celého voľného obchodu – „Ľudia, bude lacnejšie!“ “… Ale zomriete!“, by zakričili povestné trikrát hurááááá (prípadne aj 4x – záleží podľa aktuálnej poveternostnej situácie a financií vložených do marketingovej ProTTIP kampane). Samozrejme je potrebné si ku tejto situácii predstaviť aj nejakú tú iskričku v očiach prítomných dám a nadšené pokriky mládencov vytrénovaných z čias, keď ujo Goooolonka nakladal Rusom. A v neposlednom rade aj dojímavú mozog vymývajúcu, ale náladu zlepšujúcu propagandistickú hudbu, prípadne aj nejaké tie panely s nápismi: „Uvoľnite sa! Svoj mozog odložte sem!“

Veď na čom sa dá najlepšie ušetriť, no predsa na zdraví. „Na niečo predsa musíme zomrieť.“ vyrukuje na vás nejeden ctihodný občan nakupujúci podľa vzoru – čím lacnejšie, tým lacnejšie, na ďalšie rozmýšľanie nemám čas. A veď GMO fajnotka raz za čas určite neuškodí. No ibažeby uškodila… A že skrachujú slovenské podniky, ktoré budú v rámci našej ekonomiky nahradené káblikárňami a montážnymi dielňami, ktoré štát bude dotovať štedrými finančnými injekciami, len preto, aby zotročení Slováci mali naďalej kde otročiť? No a?! Môžu si za to sami, že sa nevedeli cenovo vyrovnať lacným geneticky modifikovaným produktom spoza oceánu.

Naše zapredané médiá v súčasnosti o zmieňovanej téme mlčia (inzercia na vytvorenie pozitívneho obrazu o dohode, z PR oddelení táborov vyjednávačov, či už z americkej alebo európskej strany zjavne ešte nebola zadaná). A ak si môžem dovoliť môj TTIP (rozumej – „tip“), diskusia o tejto dohode začne z oficiálnych miest tiež až po jej schválení, keď už ako sa zvykne hovoriť bude po funuse a nebude možné nič zmeniť. Našťastie ešte nie všetci sedíme každý večer pred ťeľavíznou obrazovkou, sledujúc pri tom relácie, filmy a seriály, ktoré nepriamo nabádzajú: „Ľahnite si! Sledujte! Nerozmýšľajte!“ A preto existuje Iniciatíva Stop TTIP (ZDROJ: https://stop-ttip.org/), ktorú zo Slovenska zatiaľ, do dnešného dňa, podpísalo 5683 ľudí. Konalo sa aj množstvo protestov po celom svete, u nás samozrejme ani jeden. Mlčia aj naši politici. Rokovania o TTIP sú (vraj) prísne tajné a o podrobnostiach vie len pár „vyvolených“, ktorí ešte aj v súčasnosti dolaďujú detaily, ako na tom zarobiť ešte lepšie ako najlepšie….

Ale veď, čo sa tu vlastne rozpisujem proti nejakému TTIP. Bude lacnejšie? Bude! Nech teda žije GMO, karcinogény a farmaceutický priemysel!

Chcete mať informácie o nových článkoch K a K štúdia ako prví? Pridajte sa na facebook stránku K a K štúdia – oázu pokoja v zradných vodách hnusných sociálnych sietí…

https://www.facebook.com/pages/K-a-K-%C5%A1t%C3%BAdio/125108480868174

K a K PROMO 014 BLOG

Dopravné značky na Slovensku už majú byť aj v maďarčine. Koľko nás to bude stáť? „Iba“ 1 milión eur? Alebo viac?

12.09.2021

Na Slovensku sa chystajú veľké novinky! Dopravné značky, konkrétne nazývané šípové smerníky, patriace do skupiny orientačných značiek a označujúce miesto a smer odbočenia k vyznačeným cieľom, už po novom majú byť uvedené aj v jazyku národnostných menšín. Áno, áno! Ešte viac maďarských nápisov na slovenských cestách, ešte viac! Matica slovenská mlčí. [...]

Vakcína je sloboda! Vakcína je mimoriadne účinná! Vakcína je vysoko bezpečná! Dajte sa urýchlene zaočkovať!

20.06.2021

Upozorňujem, že nikoho o ničom nepresviedčam. Ak chcete, dajte sa zaočkovať, ale nenúťte aj ostatných… Aj tak zrejme, aj po tomto upozornení, budem určitou skupinou ľudí označený za nevzdelaného dezoláta. Čo na tom, že čítam hlavnoprúdové (mainstreamové) i alternatívne médiá. Prečítam si Denník N, rovnako ako aj Hlavný denník a poctivo si informácie overujem [...]

Slovensko postúpilo do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji. Zhodnotenie, pseudovlastenci, reakcie politikov. Neuveríte, čo na to povedal Matovič

02.06.2021

Tak, 21. mája 2021 sa začali tohoročné majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. To ste netušili, že nie? Po pandemickej prestávke v roku 2020 a posledných majstrovstvách v roku 2019, ktoré sa odohrali na Slovensku a na ktorých náš štát obhájil svoje už tradičné 9. miesto, čo asi nie je nič moc, ale aj tak lepšie, ako obhajovať nejaké 14. miesto, (pesimista sa hrá na [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

kakstudio

www.facebook.com/pages/K-a-K-… filmstudio.blog.pravda.sk filmstudio.webgarden.cz www.enigma.sk/profil/kakstudio K a K štúdio vzniklo v roku 2006. V prvopočiatkoch sa venovalo natáčaniu amatérskych filmov, od roku 2009 pôsobí aktívne už len na internete. Činnosťou je písanie komentárov/kritík k slovenským filmom, seriálom, ale aj kritík z iných oblastí života. Sporadicky sa zaoberá prinášaním rozhovorov a promo akcií. Z dielne K a K štúdia je taktiež humorný seriál: Všetko je problémom, ktorý ma ambíciu vyjsť aj knižne. Domovskou stránkou K a K štúdia, je od roku 2007 web stránka: filmstudio.webgarden.cz. Okrem toho pôsobí aj na: enigme, facebooku a od 5.2.2013 aj na blogu: filmstudio.blog.pravda.sk/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 329681x
Priemerná čítanosť článkov: 5684x

Autor blogu

Kategórie