Vlastenec Šatan nie a odrodilci áno?

8. januára 2014, kakstudio, Nezaradené

Vlastenec Šatan – ktorý vždy hrdo reprezentoval Slovensko, nikdy sa nevyhováral, keď mohol vždy prišiel na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, sa nedostal do nominácie do Soči.
Hráči odrodilci (všetci vieme o kom je reč), ktorí keď ich volali do reprezentácie, hrať na MS – nikdy nešli, lebo sa vždy práve vtedy záhadne zranili a unavili sa do nominácie do Soči dostali.
Prečo vlastne títo páni neodmietli aj pozvánku na olympiádu? No pretože týmto hráčom ide o prestíž. A hrať na olympiáde je prestíž. …Chcú sa predviesť a zafrajeriť.
Dôležitá je pre nich aj sledovanosť.  A olympiáda (ktorej súčasťou je aj hokejový turnaj) je predsa oveľa viac sledovaná ako nejaké MS v hokeji.
Títo hráči tam nejdú z hrdosti reprezentovať svoju vlasť. Pre nich nie je hrdosť hrať za SR. Veď oni Slovensko priam nenávidia.
Keď ich teda volajú na MS sú vždy unavení a zranení. A preto nemôžu ísť. V skutočnosti však vôbec nie sú unavení ani zranení, len sa im nechce. Oni sú predsa hviezdy! Oni nebudú
kysnúť na obyčajných Majstrovstvách sveta.
Keď ich volajú na olympiádu a (náhodou) sú vtedy aj skutočne zranení, predsa chcú nastúpiť. Je to predsa olympiáda – príležitosť sa predviesť!
… V slovenskom hokeji sa teda pri nominácii neprihliada na faktory, ktoré sú podstatné:
1. Vlastenectvo hráča, chuť a hrdosť reprezentovať svoju vlasť na hociktorom turnaji
2. Forma hráča
Príležitosť dostávajú zákulisné ťahy a do nominácie sa dostanú:
1. Hráči, ktorým sa nechce reprezentovať na MS
2. Odrodilci, antiSlováci
3. Protekční hráči s vopred predplateným miestom
Ach, pán Vujtek, zamyslite sa… Namiesto vlastenca zobrať niekoľko odrodilcov s podobnou formou, ktorí sú navyše, hrou osudu teraz aj skutočne zranení…
Tí, ktorí si vymýšľajú dôvody a odmietajú ísť reprezentovať na MS by predsa nemali byť vôbec pozývaní na olympiádu!