Prečo nenávidíme Rusov?

21. augusta 2013, kakstudio, Nezaradené

Prečo nenávidíme Rusov? Vie mi niekto rozumne odpovedať na túto otázku? „Lebo sú to svine, čo nás napadali v 68-om!“ emotívne vykríkne nejeden ujo. Nechcem  nijako znevažovať 21. august 1968, ani jeho obete. Ale, zdá sa mi, že túto udalosť zbytočne preháňame, dramatizujeme a politizujeme. Vojaci, ktorí k nám boli poslaní, predsa neboli žiadni zabijaci prahnúci po krvi. Mnohí z nich ani nevedeli kam a prečo idú. Mysleli si, že idú na cvičenie. Keď sa dozvedeli pravú príčinu svojej misie – viacero z nich spáchalo samovraždu. Následne boli nahradení inými. Poniektorí sa spriatelili s obyvateľstvom ČSSR – tiež boli vymenení. A navyše nenapadli nás len Rusi. Napadlo nás aj Poľsko, Maďarsko, NDR a Bulharsko. Prečo potom nenávidíme aj ich? Prečo len Rusov? Lebo o invázii rozhodol Brežnev? Kvôli jednému Rusovi máme nenávidieť celý národ s 143 300 000          obyvateľmi? A pre zaujímavosť, na Červenom námestí bolo zatknutých 8 sovietskych občanov, keď niesli transparenty s heslami typu: „Ruky preč od ČSSR“.

Je smiešne, ako nám médiá pri každej možnej príležitosti natláčajú do hláv odpornú nenávisť voči ruskému štátu a Rusom. Ruský prezident je vykresľovaný ako diabol, pričom ten americký je propagovaný ako nevinný anjelik. Každý z nich má chyby. Lenže Obama má inú taktiku. Plieni a zabíja pod zámienkou šírenia slobody a svojich protivníkov,… odstraňuje tajne. Veď s ktorým štátom sa spája najviac konšpiračných teórií? S USA (Útok na Dvojičky, smrť Kennedyho,..) A navyše Barack má výhodu – média sú s ním a šíria o ňom pozitívny obraz. A možno pácha väčšie zlo, ako Putin. A ľudia si povedia: „Aha, Putin, to je blbec. Ó á Obama, ten je frajer!!!“ a oblečú si tričko s USA vlajkou a odpijú z koly.

 

článok 21.8.013 2

 

Diabol a anjel. Tak sú prezentovaní Putin a Obama.

 

Keď teda máme kvôli jednej udalosti, (o ktorej rozhodol jeden človek), znenávidieť celý ruský národ, potom by sme sa mali rovnako hnevať aj na iné národy. Na tie ostatné, ktoré k nám 21.8.1968 tiež poslali svojich ľudí. Potom na Nemcov – za 2. svetovú vojnu, na Maďarov – za 1000 ročný útlak počas Uhorska, na Čechov – za vyvyšovanie sa počas ČSR, na Poliakov – ktorí nás kŕmia potravinovým odpadom, na Američanov – za to, že nás „opili kolou“ a majú nás všetkých pod palcom a na ďalších.

Prečo si to všetko odskákali iba Rusi? Prečo nenávidíme Rusov?

 

článok 21.8.013

 

Média nás už od útleho veku vedú k nenávisti k Rusku a Rusom.

 

21.8.1968         2013

Pohľad čitateľa na okupáciu v ´68.

—————–

A aký je váš pohľad na okupáciu ČSSR vojskami Varšavskej zmluvy? Pošlite svoju vlastnú obrázkovú koláž na kak.studio@azet.sk alebo pridajte na nástenku K a K štúdia na Fb http://www.facebook.com/pages/K-a-K-%C5%A1t%C3%BAdio/125108480868174. Vaše obrázky budú uverejnené v jednom z ďalších článkov…