Založ si blog

Áno vlastenectvu, nie Tisovi!

Na Slovensku ľuďom chýba vlastenectvo. Na chybe sú médiá, ktoré si pri každej možnej príležitosti s radosťou kopnú do našej vlasti a ktoré zúrivo razia propagandu – v každom inom štáte na svete je lepšie, ako u nás. Naozaj? Korupcia existuje len u nás? Inde sa nekradne? To sú ľudia takí naivní, keď si myslia, že inde vládnu politici anjelici? A vôbec, prečo sa pri slove vlastenectvo každému vynorí v hlave ako prvé slovo politika? Čo má spoločné politika a politici s vlastenectvom? Vlastenectvo znamená byť hrdý na krajinu, na svoj pôvod. Byť hrdý na veci, udalosti a ľudí, ktorí si to zaslúžia. A proti politikom treba rázne zakročiť. U nás si človek povie: „Nie som vlastenec kvôli tomu, že sú tu hlúpi politici.“ Vlastenectvo záleží od politikov?

A vlastne politici robia iba to, čo im ľudia dovolia. Takže, ak ľudia mlčia, politici si budú veselo kradnúť. Teda na vine sú aj samotní občania. Oni dovolili, aby sme si sem pustili veľké hypermarkety zo zahraničia. Oni dovolili, aby skrachovali slovenské (potravinárske) podniky. Po revolúcii dokonca ľudia vítali túto zmenu – veď konečne budú môcť nakupovať ako na západe, vo véééľkých presklených búdach.. Ľudia dovolili, že štát sprivatizoval všetko od elektrárni, cez vodárne až po plynárne. A teraz sa sťažujú, že nie sú vlastencami kvôli politikom. Smiešne… Inakšie antiSlovákovi aj tak nedohovoríte… Nájde si tisíc ďalších pseudodôvodov, len aby mohol opľúvať svoju krajinu.

Čo takto sa na vec pozrieť aj inak ako cez politiku? Koľko úspechov náš štát dosiahol? Koľko toho dokázali naši ľudia? Koľkí obetovali svoj život za vlasť? Nič vás nenapadá? Tak to je smutné.. Prečo asi? Pretože čítate komerciu, pozeráte komerciu… Tá o úspechoch Slovenska bude asi ťažko hovoriť. Rovnako to je aj so slovenskou hudbou. Myslíte si, že existuje len Desmod, Smatanová, Tásler? Vážne? Nie. Existuje kopa ďalších talentovaných slovenských muzikantov. Len médiá o tom nepíšu. Pritom stačí len opustiť komerciu a otvoriť oči.

…Keď už sa na scéne zjaví aj nejaká silná osobnosť, médiá a zahraničie ju hneď zničia – aby sa náhodou zo Slovákov nestali vlastenci… Slováci si dajú zničiť aj svoju históriu aj svoje osobnosti. A sami sa z nich smejú. Zopár príkladov: Degradovanie Svätopluka – vraj vtedy ešte Slováci neboli a on aj tak bol len knieža a aj tak to bol Moravan, výsmech z Chalupku – Mor ho! sa v médiách točí dookola, dookola, raz ju predvedú v hip-hop verzii, potom ju prevedú do beat boxu a zábava je na svete. Štúr – vraj to bol hlupák, keď sa postrelil pri poľovačke. Jánošík – veď to bol Poliak a obyčajný zbojník,.. A hymna? Tá je tiež na smiech. Pamätáte sa, ako proti nej protestovali učitelia?! Učitelia?!

 článok 14.10.2013   2

Média degradujú našu vlasť a potláčajú vlastenectvo … Namiesto toho nám ponúkajú takéto vzory…

 

Na druhej strane vlastenectvo je niečo tak prirodzené, že sa nedá naučiť, nedá sa vysvetliť. Je to samozrejmosť. Nebudem predsa opľúvať krajinu kde som sa narodil (tým pádom by som predsa opľúval aj vlastných rodičov). Človeku je predsa prirodzené, že je hrdý na to, čo je jeho. Na svoju krajinu. Budem si predsa hájiť to svoje, to odkiaľ som… Nie?

Paradoxne k antivlastenectvu aj keď nechtiac prispievajú aj organizácie hlásiace sa k ideám vlastenectva. Áno, je to tak. A dôvod? Tiso!!! Tieto organizácie, síce tvrdia o sebe, že milujú svoju vlasť, rovnako tak však milujú aj Tisa. A to je chyba. Takouto prezentáciou, ich ľudia budú označovať za fašistov a v hlave sa im zafixuje, že všetci vlastenci sú aj fašistami. Ľudia ich budú mať za extrémistov a extrémizmus si budú spájať s vlastenectvom. Normálne sa budú báť byť vlastencami – pretože spoločnosť ich bude brať za fašistov a extrémistov.Vlastenectvo pritom nie je extrémizmus! Vlastenec predsa nemusí byť automaticky aj fašista! To je naozaj také ťažké vzdať sa Tisa? Takto nešťastne diskvalifikujú sami seba, aj v mojich očiach. Kvôli jednému pánovi z dejín. Škoda, títo ľudia mohli byť vnímaní pozitívne a byť veľkým prínosom pre spoločnosť. A navyše sú spoluvinníci situácie, aká u nás je, že človeka, ktorý si doma vyvesí vlajku majú ostatní za blázna, idiota, extrémistu, fašistu… Ja pritom hovorím – Áno vlastenectvu, nie Tisovi!

Teda fandím im – pretože sú vlastenci, ale zároveň som proti nim, pretože sa hlásia k Tisovi. Keď chcú, nech si Tisa uctievajú na iných stránkach, na iných udalostiach,… A nech ho nespájajú s vlastenectvom. Alebo sa ho nechcú vzdať preto, že ho milujú viac ako svoju vlasť? Snáď nie…

článok 14.10. 2013 offici

 

Na Slovensku je vlastenectvo vnímané ako extrémizmus. Aj kvôli ľuďom, ktorí do vlastenectva zatiahli Tisa…

 

Je mi tiež ľúto, ako sa zničili idey a dobré meno Matice slovenskej… Niektorí z jej predstaviteľov, sú všetkými svojimi kauzami – národný poklad,.. (tiež uznávaním Tisa) iba na smiech!

Osobitnou skupinou sú takzvaní sviatoční vlastenci. Ktorí sú ešte horší ako antiSlováci. Keď sa štátu darí, vykrikujú: „Slovenskóóó!“ O pár dní neskôr už zase hundrú, že toto je krajina zázrakov, tu nič nefunguje,… Sviatočných vlastencov je najviac v máji, keď sú MS v hokeji. Dajú si na auto vlajku, na xicht vlajku, na hlavu vlajku, na čelo vlajku, na nohu vlajku, do oka šošovky s vlajkou, oblečú si dres a bijú sa do hrude, akí sú vlastenci. Pretože vtedy je to cool, sú predsa majstrovstvá.

Vlastenectvo sa nedá naučiť, ani vysvetliť… Preto viem, že týmto článkom nevychovám žiadnych nových vlastencov. Zostáva však nádej dúfať, že tí antiSlováci sa apoň zamyslia nad tým, čo robia. Keď sa im predsa nepáči, nech idú preč. Dvere sú otvorené. Chceli ste západ – bežte na západ a staňte sa falošnými Angličanmi, falošnými Američanmi,… Nech sa páči. Len už presaňte nadávať na Slovensko… Ono nemôže za to, akí ste….

Dopravné značky na Slovensku už majú byť aj v maďarčine. Koľko nás to bude stáť? „Iba“ 1 milión eur? Alebo viac?

12.09.2021

Na Slovensku sa chystajú veľké novinky! Dopravné značky, konkrétne nazývané šípové smerníky, patriace do skupiny orientačných značiek a označujúce miesto a smer odbočenia k vyznačeným cieľom, už po novom majú byť uvedené aj v jazyku národnostných menšín. Áno, áno! Ešte viac maďarských nápisov na slovenských cestách, ešte viac! Matica slovenská mlčí. [...]

Vakcína je sloboda! Vakcína je mimoriadne účinná! Vakcína je vysoko bezpečná! Dajte sa urýchlene zaočkovať!

20.06.2021

Upozorňujem, že nikoho o ničom nepresviedčam. Ak chcete, dajte sa zaočkovať, ale nenúťte aj ostatných… Aj tak zrejme, aj po tomto upozornení, budem určitou skupinou ľudí označený za nevzdelaného dezoláta. Čo na tom, že čítam hlavnoprúdové (mainstreamové) i alternatívne médiá. Prečítam si Denník N, rovnako ako aj Hlavný denník a poctivo si informácie overujem [...]

Slovensko postúpilo do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji. Zhodnotenie, pseudovlastenci, reakcie politikov. Neuveríte, čo na to povedal Matovič

02.06.2021

Tak, 21. mája 2021 sa začali tohoročné majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. To ste netušili, že nie? Po pandemickej prestávke v roku 2020 a posledných majstrovstvách v roku 2019, ktoré sa odohrali na Slovensku a na ktorých náš štát obhájil svoje už tradičné 9. miesto, čo asi nie je nič moc, ale aj tak lepšie, ako obhajovať nejaké 14. miesto, (pesimista sa hrá na [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kakstudio

www.facebook.com/pages/K-a-K-… filmstudio.blog.pravda.sk filmstudio.webgarden.cz www.enigma.sk/profil/kakstudio K a K štúdio vzniklo v roku 2006. V prvopočiatkoch sa venovalo natáčaniu amatérskych filmov, od roku 2009 pôsobí aktívne už len na internete. Činnosťou je písanie komentárov/kritík k slovenským filmom, seriálom, ale aj kritík z iných oblastí života. Sporadicky sa zaoberá prinášaním rozhovorov a promo akcií. Z dielne K a K štúdia je taktiež humorný seriál: Všetko je problémom, ktorý ma ambíciu vyjsť aj knižne. Domovskou stránkou K a K štúdia, je od roku 2007 web stránka: filmstudio.webgarden.cz. Okrem toho pôsobí aj na: enigme, facebooku a od 5.2.2013 aj na blogu: filmstudio.blog.pravda.sk/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 330116x
Priemerná čítanosť článkov: 5692x

Autor blogu

Kategórie