Založ si blog

Exkluzívne! Toto tu ešte (naozaj) nebolo!

História v obrázkoch je originálny komixový seriál na pokračovanie, vytvorený K a K štúdiom. Podieľali sa na ňom dvaja humoristi, vystupujúci pod pseudonymami Džordžo a Marko. Ide o projekt, ktorý na Slovensku a zrejme ani nikde inde vo svete nemá obdobu.

Autori majú úctu k slovenskej histórii a takýmto netradičným spôsobom ju chcú šíriť aj (ale nie len) medzi tínedžermi. A zároveň vychovávať k vlastenectvu.

Aj keď sa jedná o humorné spracovanie, autori si dali veľmi záležať, aby neprekročili morálnu hranicu a ani hranicu vkusu.

Je pravdou, že ide o nové a doposiaľ neznáme prezentovanie histórie, preto môže seriál mnohým pripadať kontroverzne. Treba si uvedomiť a zapamätať, že cieľom výtvoru bolo históriu národa spropagovať, nie sa z nej vysmievať. Ideou bolo spracovanie tém od obdobia Veľkej Moravy až po súčasnosť – s nadhľadom a s humorom.

K a K štúdio sa preto vopred dištancuje od akýchkoľvek obvinení od ľudí, ktorí nepochopili význam tohto diela…

 

ČASŤ PRVÁ: PRÍCHOD SV. CYRILA A METODA 

Kópia – históriaa0001

 

 Poprosíme o komentár, radi by sme vedeli váš názor… 

 

  UPÚTAVKA NA ĎALŠIE ČASTI:

hivo 7

hivo 2

Dopravné značky na Slovensku už majú byť aj v maďarčine. Koľko nás to bude stáť? „Iba“ 1 milión eur? Alebo viac?

12.09.2021

Na Slovensku sa chystajú veľké novinky! Dopravné značky, konkrétne nazývané šípové smerníky, patriace do skupiny orientačných značiek a označujúce miesto a smer odbočenia k vyznačeným cieľom, už po novom majú byť uvedené aj v jazyku národnostných menšín. Áno, áno! Ešte viac maďarských nápisov na slovenských cestách, ešte viac! Matica slovenská mlčí. [...]

Vakcína je sloboda! Vakcína je mimoriadne účinná! Vakcína je vysoko bezpečná! Dajte sa urýchlene zaočkovať!

20.06.2021

Upozorňujem, že nikoho o ničom nepresviedčam. Ak chcete, dajte sa zaočkovať, ale nenúťte aj ostatných… Aj tak zrejme, aj po tomto upozornení, budem určitou skupinou ľudí označený za nevzdelaného dezoláta. Čo na tom, že čítam hlavnoprúdové (mainstreamové) i alternatívne médiá. Prečítam si Denník N, rovnako ako aj Hlavný denník a poctivo si informácie overujem [...]

Slovensko postúpilo do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji. Zhodnotenie, pseudovlastenci, reakcie politikov. Neuveríte, čo na to povedal Matovič

02.06.2021

Tak, 21. mája 2021 sa začali tohoročné majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. To ste netušili, že nie? Po pandemickej prestávke v roku 2020 a posledných majstrovstvách v roku 2019, ktoré sa odohrali na Slovensku a na ktorých náš štát obhájil svoje už tradičné 9. miesto, čo asi nie je nič moc, ale aj tak lepšie, ako obhajovať nejaké 14. miesto, (pesimista sa hrá na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

kakstudio

www.facebook.com/pages/K-a-K-… filmstudio.blog.pravda.sk filmstudio.webgarden.cz www.enigma.sk/profil/kakstudio K a K štúdio vzniklo v roku 2006. V prvopočiatkoch sa venovalo natáčaniu amatérskych filmov, od roku 2009 pôsobí aktívne už len na internete. Činnosťou je písanie komentárov/kritík k slovenským filmom, seriálom, ale aj kritík z iných oblastí života. Sporadicky sa zaoberá prinášaním rozhovorov a promo akcií. Z dielne K a K štúdia je taktiež humorný seriál: Všetko je problémom, ktorý ma ambíciu vyjsť aj knižne. Domovskou stránkou K a K štúdia, je od roku 2007 web stránka: filmstudio.webgarden.cz. Okrem toho pôsobí aj na: enigme, facebooku a od 5.2.2013 aj na blogu: filmstudio.blog.pravda.sk/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 328356x
Priemerná čítanosť článkov: 5661x

Autor blogu

Kategórie